Komjáthi Zsófia Sofie

Vezető oktató

Rövid bemutatkozás

Sofie életében a tánc és az előadóművészet már kislány kora óta fontos szerepet töltött be. Már korán megmutatkozott a tehetsége a táncban és az éneklésben is. A kezdeti stabil néptánc alapok után a modern tánc és a klasszikus balett műfajában képezte magát magas szinten, amikor rátalált a először a salsára, majd a bachatára, ami igazán a szenvedélyévé vált.

Oktatott műfajok

Részletes bemutatkozás

„Az első színpadi élményeimet 6 éves koromban egy gyermek néptánccsoport lelkes kis tagjaként szereztem, ezután még 12 éven keresztül tartott a néptánc iránti lelkesedésem. A néptáncegyüttesek énekeseként és táncosaként számtalan hazai meghívás mellett, többször felléptem Európa több országában is, így jelentős színpadi rutinra tettem szert.”

Sofie a néptánc mellett jazzballettozni kezdett első mesterénél, Tenki Tamásnál, aki meglátta benne a tehetséget és az elhivatottságot. Gondoskodó felkészítése mellett felvételt nyert egy táncművészeti szakközépiskolába, ahol komoly képzést kapott a klasszikus balett és a kortás modern táncok különböző stílusaiból.

„A tánciskolai évek után klasszikus balettet kezdtem tanítani egy budapesti balett stúdióban. A gyermekbalett tanfolyamok mellett felnőtteket is tanítottam, ami külön öröm volt számomra.”

A tánc és a mozgás mindig is Sofie életének része volt, azonban az igazi áttörést és művészi kiteljesedést a bachata és a salsa hozta el számára.

„2014 augusztusában találkoztam először a kubai salsával és a bachatával. Egy nyári estén, egy szabadtéri latin partyba sodort az élet. Semmihez sem volt hasonlítható, a hangulat egyszerűen lenyűgözött, a salsa és a bachata pedig azonnal a szenvedélyemmé vált! Amikor hallgattam a zene lüktetését és néztem a párosok improvizációra épülő örömtáncát, tudtam, hogy megtaláltam az utam!

Hatalmas energiával vetettem bele magam az új stílus elsajátításába és a legjobb tanárt kerestem. Ekkor ismertem meg Ladányi Zolit, akitől rengeteget tanultam, és tanulok a mai napig is az afro-karibi táncokról és kultúráról. Kezdetben asszisztensként vettem részt a Royal Dance Studió munkájában, 2015 szeptemberétől pedig vezető női oktatóként segítem a nálunk tanulóknak elsajátítani ezt a csodálatos műfajt.”

Kapcsolódó tanfolyamok

Az óráimon a lépések és figurák oktatásán túl nagy hangsúlyt fektetek a táncos testképzésre és a helyes technikai alapok kialakítására. Lady style tanfolyamaimon megtanítom a hölgyeknek, hogyan legyenek magabiztosak és felszabadultak a parketten, és miként tudják kifejezésre juttatni nőiségüket és szenvedélyüket a táncban.